Gå til indhold
banner internetpsykiatrien.dk
ForsidepilBehandlingen


Behandlingen

Internetbaseret behandling ved Internetpsykiatrien

Internetpsykiatrien tilbyder gratis behandling af let til moderat depression samt flere typer angst, hvor behandlingen foregår via et internetbaseret terapiforløb. Herigennem bliver du introduceret for en række behandlingstrin, som kan hjælpe dig med at nedbringe dine symptomer på angst eller depression. Et typisk forløb varer 10-12 uger.

Du kan du læse mere om, hvem der er egnet til vores behandling og hvordan du anmoder om behandling.

 

Hvordan foregår vores internetbaserede behandling?

Behandlingen foregår igennem et internetbaseret behandlingsprogram, som fungerer lidt ligesom en online selvhjælpsbog. Du bliver introduceret for daglige øvelser og relevant viden, som vil hjælpe dig med at bryde de negative tanker og handlemønstre, der kan fastholde din angst eller depression. Under behandlingen vil din tilknyttede psykolog kunne støtte dig i dit arbejde og komme med løbende feedback.

 

Hvordan virker vores internetbaserede behandling?

Behandlingsprogrammet baserer sig på kognitiv adfærdsterapi. Den kognitive metode handler om at forstå, hvordan dine tanker påvirker dine kropslige oplevelser og følelser og hvordan det påvirker din adfærd (handlinger). Det betyder, at meget af behandlingen fokuserer på, hvordan du tænker og handler i bestemte situationer og mange af øvelserne handler derfor om at ændre på dine tanke- og handlemønstre. Det kræver træning at ændre på sådanne mønstre og det er derfor vigtigt, at du afsætter tid hver dag til øvelserne i behandlingsprogrammet.

 

Videosamtaler og behandling foregår via en sikker forbindelse

Den indledende videosamtale og den efterfølgende behandling foregår via en sikker forbindelse. Som alle andre offentlige myndigheder er vi forpligtede til at behandle dine data sikkert og vi lever fuldt ud op til gældende lovgivning.

Region Syddanmark er dataansvarlig for Internetpsykiatrien. Du kan læse mere om regionens persondatapolitik og dine rettigheder her.

 

Internetbaseret behandling er ikke et akuttilbud

Hvis du får det meget dårligt og er selvmordstruet skal du søge hjælp ved nærmeste psykiatriske skadestue. Du kan også kontakte Livslinjen på tlf. 70 201 201.
 

Telepsykiatrisk Center, Heden 11 3. sal, 5000 Odense C., Tlf.: 99 44 95 50, Tilgængelighedserklæring