Gå til indhold
banner internetpsykiatrien.dk
ForsidepilBehandlingen


Behandlingen

Du udfylder først et spørgeskema

Hvis du gerne vil i behandling, skal du først udfylde et spørgeskema, som du kan finde på Internetpsykiatriens anmodningsside.

Det tager cirka 30 minutter at udfylde skemaet. Besvarelsen af spørgeskemaet bliver vurderet af psykologer i Internetpsykiatrien inden for 5 arbejdsdage.

Vi bruger svarene i anmodningsskemaet til at finde ud af, om du er i målgruppen for den type behandling, som Internetpsykiatrien kan tilbyde.

Se hvilke spørgsmål du skal svare på i spørgeskemaet, når du anmoder om behandling

Vi tager kontakt til dig

Hvis du opfylder kriterierne for behandlingen, bliver du inviteret til en videosamtale med en psykolog. Videosamtalen varer 1 time og foregår via webkameraet på din computer eller tablet.

Samtalen finder sted på en hverdag typisk mellem klokken 8.00 og klokken 13.00. Vi hjælper dig med at få det tekniske til at virke, og det er ikke svært.

Under samtalen afklarer vi, om tilbuddet egner sig til dig, og hvis det gør, får du adgang til et computerprogram kort tid efter.

Hvor hurtigt du kan få en videosamtale, afhænger af hvor mange, der søger behandling på samme tid som dig. På det punkt ligner behandlingen traditionel psykologbehandling.

Behandlingen varer 10-12 uger og foregår i et computerprogram

Derefter foregår behandlingen i et computerprogram, hvor du skal igennem en række behandlingstrin med tilhørende daglige øvelser. I behandlingen lærer du at arbejde med dine tankemønstre.

Behandlingsformen er baseret på kognitiv adfærdsterapi.

Igennem behandlingsforløbet vil du være i kontakt med den samme psykolog, som deltog i den indledende videosamtale. Kontakten foregår skriftligt eller over telefonen.

Behandlingen vil typisk vare 10-12 uger, hvorefter behandlingen afsluttes med endnu en videosamtale.

Indholdet af behandlingen bliver mellem dig og din psykolog

Når behandlingen er afsluttet, får din egen læge besked om behandlingsforløbet og om din tilstand og udbytte af behandlingen.

Selve indholdet af behandlingen bliver mellem dig og din psykolog. Vi har som ansatte i sundhedsvæsenet tavshedspligt.

Der bliver oprettet en journal på forløbet. Internetpsykiatrien er en del af et sygehus, og derfor skal vi også dokumentere de behandlingsforløb, vi har. Du kan se din journal på www.sundhed.dk.

Videosamtaler og behandling foregår via en sikker forbindelse

Videosamtalen og den efterfølgende behandling i computerprogrammet foregår over internettet via en sikker forbindelse.

Der tales meget om sikkerhed på internettet. Som alle andre offentlige myndigheder er vi forpligtet til at behandle dine data sikkert, og det er vi meget opmærksomme på og vi lever fuldt ud op til gældende lovgivning.

Region Syddanmark er dataansvarlig for Internetpsykiatrien. Du kan læse mere om regionens persondatapolitik og dine rettigheder her.

. og udfylde  her   

Telepsykiatrisk Center, Heden 11 3. sal, 5000 Odense C., Tlf.: 99 44 95 50, Tilgængelighedserklæring