Gå til indhold
banner internetpsykiatrien.dk
ForsidepilOm internetpsykiatrien


Om internetpsykiatrien

Internetpsykiatrien tilbyder internetbaseret behandling af panikangst, socialangst, enkeltfobier eller let til moderat depression over nettet.

 

Gode erfaringer med behandlingsformen

Behandlingsformen er udviklet i Region Syddanmark, der har drevet klinikken Internetpsykiatrien siden 2015. Erfaringerne har været gode og samtidig er der på klinikker i udlandet gjort lignende erfaringer.

Effekten af internetbaseret psykologisk behandling af angstlidelser og depression er ikke anderledes end ved traditionel terapi, hvor man mødes fysisk med en psykolog. Derfor er det besluttet af Danske Regioner at gøre behandlingstilbuddet i Internetpsykiatrien landsdækkende.
Behandlingen er gratis for borgeren.

 

Internetpsykiatrien drives af Telepsykiatrisk Center

Internetpsykiatrien består af psykologer, specialpsykologer, psykologpraktikanter og administrative medarbejdere. Klinikken drives af Psykiatrien i Region Syddanmark og er en del af Telepsykiatrisk Center.

 

Tilsyn med Internetpsykiatrien

Styrelsen for Patientsikkerhed fører tilsyn med Internetpsykiatrien. Det seneste tilsynsbesøg blev gennemført i December 2019. Rapporten Sundhedsfagligt planlagt tilsyn med digitale sundhedsfaglige behandlingsteder 2019 kan hentes og læses af alle.

 

Telepsykiatrisk Center, Heden 11 3. sal, 5000 Odense C., Tlf.: 99 44 95 50, Tilgængelighedserklæring